פאי לימון

אחד הדברים שהיה לי הכי קשה לוותר עליהם כשהחלטתי להפחית בגלוטן וסוכר, היה עוגת לימון. ידעתי שעשיתי את ההחלטה הזאת למען הבריאות שלי ועדיין חשבתי לעצמי, איך אפשר לחיות בלי עוגת לימון? כלומר, כשמורידים סוכר וגלוטן לוקחים בחשבון שאין יותר עוגות בכלל, לא רק עוגת לימון, אבל זו העוגה האהובה עליי וכבר התמקצעתי ושכללתי את יכולות האפייה וההכנה של מגוון עוגות לימון מסוגים שונים ומשונים והיה קשה לדמיין שהחיים שלי מעכשיו יהיו נטולי עוגות לימון מכל סוג שהוא. עד שיום אחד הבריקה במוחי מחשבה, אולי אחפש בגוגל עוגת לימון ללא גלוטן וסוכר? באמת הברקת המאה, גיחכתי לעצמי, איך לא חשבתי על זה קודם למען השם?

לשמחתי, גוגל עשה מה שהוא עושה תמיד והניב לא מעט תוצאות מעניינות עם מתכונים לעוגות נטולות גלוטן וסוכר. התפלאתי לגלות עד כמה יצירתיים, על סף המשונים, היו המתכונים. מתכון אחד לעוגת לימון שהצלחתי למצוא, כלל בתוכו אפילו כרובית, אבוקדו ואננס! מסתבר שכל אלה, כשנטחנים היטב במעבד מזון, משתלבים יחד למרקם וטעם קרמיים מנצחים המהווים בסיס נהדר לטעם הלימוני. מתכונים נוספים שמצאתי הציעו כחלופה שילובים שונים של קמחים כמו קמח שקדים, קמח טפיוקה, קמח דוחן, קמח קוקוס, קמח תפוחי אדמה ותערובות קמחים מוכנות שאפשר לקנות ומיועדות בדיוק למטרות של בישול ואפייה ללא גלוטן.

עוד מרכיבים שכיכבו הם אגוזים מכל הסוגים. כידוע, אגוזים מכילים כמות נדיבה של שמן שעוזרת לאחד את הרכיבים ולתת תחושה "חלקה" ורטובה יותר למרקם. כמובן שחשוב המינון והאיזון שלהם עם שאר המרכיבים, משום שיותר מדי תערובות ו"חמאות" אגוזים יכולות לתת תחושה כבדה ודחוסה לכל העוגה. לרוב, עוזרים האגוזים הטחונים, בשילוב של קמח שקדים או טפיוקה יחד עם מייפל או סילאן טבעיים ואפילו טחינה גולמית, להוות בסיס מצוין ופריך לפאי לימון (ולא רק), לחובבי הז'אנר.

לסיום, איך אפשר בלי מתכון מוצלח עבור אלה שכמוני מכורים לעוגות לימון אך מסיבה כזו או אחרת צריכים למעט או להפחית את צריכת הגלוטן והסוכר שלהם? אז הנה מתכון אחד שאהוב עליי במיוחד וגם קל יחסית להכנה כי זה שיקול מאוד משמעותי עבורי ואני יודעת שעבור רבים גם:

מה צריך?

170 גר’ חמאה או שמן קוקוס
3 ביצים
כוס סילאן או סירופ מייפל טבעי. אפשר גם להשתמש בסוכר קוקוס
1.5 כפות גרידת לימון
1.5 לימונים
חצי כוס קמח שקדים
רבע כוס קמח טפיוקה
כפית אבקת אפייה
100 גר’ אגוזים טחונים לפי העדפה
כוס יוגורט עיזים או קרם קוקוס

איך מכינים?

מכניסים את המייפל או הסילאן או סוכר הקוקוס למעבד מזון יחד עם החמאה ולאחר שהמרקם אחיד מוסיפים את גרידת הלימון.
מוסיפים את הביצים ומקציפים הכל יחד.
מכבים את מעבד המזון ובערבוב ידני עדין מוסיפים פנימה את תערובת הקמח, האגוזים ואבקת האפייה.
מדליקים שוב את מעבד המזון ומוסיפים את מיץ הלימון והיוגורט או קרם הקוקוס לערבול קצר של 3-4 דקות.
כשהתערובת מוכנה מעבירים אותה לתבנית משומנת בחמאה או שמן קוקוס ואופים כ-35-45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי מתוך העוגה.
לתוספת עסיסיות וטעם, כדאי לערבב יחד בסיר קטן סילאן או מייפל יחד עם 2 כפות מים ומיץ לימון בכמות לבחירתכם. כשהסירופ צלול ומוכן יש למזוג מעל העוגה כולה.

בתאבון!