מתכון לחביתת ירק

לפעמים אין כמו המנות הקלאסיות, במיוחד אם אפשר להיעזר בגאדג׳ט מנצח למטבח. קבלו את המתכון שיסדר לכם ארוחת ערב מפנקת

גם אתם שוברים את הראש איזו מנה להכין לארוחת ערב? פעמים רבות אנחנו מנסים מתכונים גרנדיוזים של שפים בעלי שם ומעוטרי כוכבי מישלן, מתוך תקווה להרשים את העוקבים שלנו באינסטגרם או את בן הזוג. כבר יצא לנו לשרוף עוף ברוטב יין אדום, לחרב  ארטישוק בנוסח ונציה, ולהרוס לחלוטין שוק אווז ברוטב תפוזים.

אז עם כל הכבוד לשפים המודפלמים ויש כבוד, לפעמים אנחנו מעדיפים לבחור במנה קלאסית, טובה ומנצחת שאף פעם אי אפשר לטעות איתה, כמו למשל חביתה (אלא אם כן אתם ממש קטסטרופה במטבח). אז נכון, לא מדובר באיזו מנת גורמה, אבל אפשר בקלות לשדרג את החביתה הפשוטה ולהכין חביתת ירק ממש כמו בבתי מלון. חביתת הירק משביעה, עשירה בערכים תזונתיים, ויטמינים והכי חשוב – היא טעימה מאוד.

הכירו את הפומפייה המסתובבת הרב תכליתית

הדרך הטובה ביותר להכין חביתת ירק היא בעזרת פומפייה מסתובבת רב תכליתית, שזכתה בפרס מוצר השנה ל-2019. זוהי פומפייה בעלת שלושה סוגי סכינים לחיתוך וגירוד ירקות ושאר סוגי מזון.

היא כוללת סכין החותכת לפרוסות ירקות כמו גזר, מלפפון, קישוא, בטטה ותפוחי אדמה וכן גבינה צהובה, סכין מגרדת גסה שבעזרתה ניתן לחתוך ירקות כמו גזר ותפוחי אדמה לחיתוך גס עבור לביבות או חביתות, לחתוך עגבניות לרוטב סלסה או רוטב עגבניות, וכן סכין מגרדת דקה לגירוד דק במיוחד של שקדים, שוקולד, אגוזים, בוטנים, גבינת פרמזן, ביסקוויטים לצורך הכנת עוגה ועוד.

הסכינים נשלפים בקלות וניתן להכניסם למדיח הכלים. הם עשויים מפלדת אל חלד כך שהם אינם צוברים חלודה ונחשבים לידידותיים לסביבה. הפומפייה נוחה מאוד והיא בטוחה לשימוש גם לילדים בזכות דוחסן הבטיחות שלה המונע הכנסת ידיים למכשיר, וכן בזכות הואקום המובנה שלה המאפשר להצמיד את הפומפייה לשיש וכך ליהנות משימוש יציב וקל במיוחד.

מתכון לחביתת ירק

אז הנה המתכון לפניכם לחביתת ירק משובחת מאתר המתכונים המצליח allrecipes. שיהיה בתיאבון!

מצרכים:

2 כפות חמאה

בצל חתוך בעזרת הפומפייה

פלפל ירוק קצוץ בעזרת הפומפייה

4 ביצים

2 כפות חלב

כפית מלח

כפית פלפל שחור

2 גרם של גבינה צהובה מגורדת בעזרת הפומפייה (ניתן לבחור בגבינת פרמזן או גאודה)

הוראות הכנה:
  1. המיסו כף אחת של חמאה במחבת בינונית על אש בינונית.
  2. בפומפייה המסתובבת רב תכליתית ניתן לבחור את צורת החיתוך הרצויה לכם – חיתוך לפרוסות, חיתוך גס וחיתוך מגרדה דקה. להכנת חביתת הירק, מומלץ לבחור בצורת חיתוך סכין מגרדת גסה.
  3. הכניסו לפתח המזון את הבצל וסובבו את הידית של הפומפייה עד שתקצצו את הבצל בשלמותו. שימו לב עד כמה החיתוך מהיר וללא כל מאמץ.
  4. הכניסו לפומפייה פלפל ירוק וסובבו את ידית הפומפייה עד שתקבלו פלפל ירוק קצוץ.
  5. הכניסו את הפלפל והבצל למחבת ובשלו במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  6. בזמן שהירקות מתבשלים להם במחבת, ערבבו את הביצים, החלב, המלח והפלפל.
  7. הכניסו את הגבינה הצהובה לפומפייה והפעם בחרו בצורת חיתוך של מגרדת דקה. הניחו בצד את הגבינה המגורדת.
  8. הסירו את הירקות מהאש והכניסו אותם לקערה.
  9. המיסו את כף החמאה הנותרה במחבת. כשהחמאה מבעבעת, שפכו למחבת את תערובת הביצים, החלב, המלח והפלפל.
  10. בשלו למשך כחמש דקות את התערובת עד שמרכז החביתה מתחיל להיראות יבש.
  11. פזרו במרכז החביתה את הגבינה המגורדת ואת הירקות הקצוצים.
  12. קפלו בעדינות קצה אחד של החביתה מעל הירקות בעזרת מרית.
  13. בשלו למשך שתי דקות נוספות.
  14. סגרו את הגז, הרימו את החביתה בעזרת מרית והגישו אותה בצלחת.